Studiekeuze advies

Het maken van een keuze voor een opleiding of studie is niet makkelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het moeilijk is om een weloverwogen en goede keuze te maken. Ik help je bij het maken van een slimme studiekeuze; een keuze die het beste aansluit bij je persoonlijkheid, talent en ambitie.

Hoe werkt studiekeuze advies?

We starten met een beschrijving van een aantal van jouw persoonlijkheidskenmerken. Je ontvangt een persoonlijkheidsvragenlijst, die je op een passend moment thuis online invult. Ook vul je thuis online een interessetest in.

Een aantal dagen daarna word je uitgenodigd voor een gesprek. Je maakt een aantal online testen waaronder:

  • een interessetest,
  • een studiekeuzetest
  • een competentietest.

Daarna bespreken wij de resultaten waarbij je jouw visie en indruk kan geven. We sluiten af met een aantal suggesties van studierichtingen waar je aandacht aan moet besteden door o.a. naar open dagen te gaan. De schriftelijke rapportage krijg je na een paar dagen toegestuurd.

Wat staat er in de rapportage?

  1. Een beschrijving van een viertal van jouw persoonskenmerken. Dit zijn je relationele talenten, je sturende talenten, je initiërende talenten en structurerende talenten.
  2. Een overzicht van je aangegeven interesses.
    Ook is er een overzicht van de studiekeuzetest, die een aantal bij jouw passende studies aangeeft en een overzicht van je oriëntatie in Alfa, Beroepsgericht of wetenschappelijk, Bèta of Gamma.
  3. Een conclusie en een overzicht van gemaakte afspraken van acties, die je zelf zult moeten ondernemen om een definitieve keuze te bepalen.

Voor wie?

Het studiekeuze advies is bedoeld voor schoolverlaters 4/5 HAVO en 5/6 VWO/Gymnasium en voor studenten, die gedurende hun eerste studiekeuze willen veranderen van studie. Wij adviseren alleen studies in Nederland en geven geen advies over profielkeuze.

Wat kost studiekeuze advies

De kosten voor het maken van de persoonlijkheidsbeschrijving, de overige online testen, de gesprekken met de kandidaat en een uitgebreide rapportage bedragen € 675,- inclusief BTW.

Meld je nu aan!

Meld je aan bij Ineke van Julsingha op www.slimmestudiekeuze.nl of bel 06 - 200 12 165.
De gesprekken vinden plaats op de Javalaan 9a, 3742 CN te Baarn.
Je bent van harte welkom!